Hvordan velge den aller beste familiehunden

Hvordan velge den aller beste familiehunden

Ny
Av Babysits, 4 min å lese

Hunder er definitivt den mest populære typen kjæledyr! Vurderer du å utvide familien med en firbeint venn? Sjekk ut artikkelen nedenfor og finn ut hva du bør legge merke til når du er på søken etter en hund til familien og hvilke hunder som er de aller mest familievennlige hundene!

Hva bør du legge merke til når du velger en familiehund?

Hva du bør tenke på når du velger en familiehund som kjæledyr

Hvis du har en familie og er veldig interessert i å adoptere en hund, er det viktig å tenke på hva slags hunderase du faktisk vil ha. Deriblant kan du tenke over om du vil ha en stor hund, en hund som trenger lange turer, også videre.

Det som virkelig er det aller viktigste med tanke på familiehunder er spørsmålet om hunden kommer over ens med barn. Naturligvis ønsker du at at det skal være et bra klikk mellom barnet(a) dine og hunden! Viktige egenskaper å legge merke til når du velger en hund er hundens bakgrunn, energinivå, alder og personlighet.

Hvor kommer hunden fra?

Hva du bør tenke over hvis du vil adoptere hund fra shelter

Dersom du adopterer en hund fra et hundesenter må du passe på at du følger godt med på hvor hunden kommer fra. Hvis hunden har tidligere blitt misbrukt eller kommer fra en valpefabrikk er det sannsynlig at hunden er svært engstelig eller redd for barn, eller til og med aggressiv i noen tilfeller.

Dårlige tidligere erfaringer kan gjøre hunder veldig uforutsigbare eller engstelige. Derfor må du alltid spørre om hvor hunden kommer fra slik at du kan forstå litt mer om bakgrunnen til ditt fremtidig kjæledyr.

Hva er hundens energinivå?

Foretrekker du hunder med høyt energinivå eller hunder med lavt energinivå?

Før du velger en hund er det viktig å tenke over om du har lyst til å gå lange turer med hunden, leke mye med den, eller om du heller foretrekker en hund som trives best på fanget. Ikke alle hunder eller hunderaser har samme energinivå.

En annen ting å ta stilling til med tanke på hundens energinivå er miljøet de skal leve i. Hvis du bor i en leilighet kan det være passende å velge en roligere og mindre energisk hund istedenfor en med masse energi. Hunder med massevis av energi liker vanligvis å ha mer rom, for eksempel en hage å løpe og leke i når familien er opptatt.

Hva er hundens alder?

Er hunden gammel eller er det en hundevalp?

Hvis du adopterer en hundevalp må du være veldig årvåken med barna til stede. Naturligvis vil du passe på at de ikke, ved en feiltakelse, skader eller skremmer hunden og blir engstelige. Imidlertid må du også være årvåken dersom du adopterer en eldre hund.

Når hunder blir eldre kan de vanligvis ikke håndere samme menge med bevegelse som før. Men unge barn i huset, som til tider er svært aktive, kan dette føre til en mindre optimal situasjon.

Hvor stor er hunden?

Foretrekker du en mindre hund eller større hund?

Hundens størrelse kan absolutt være en viktig faktor. For eksempel, ønsker du at barna dine skal kunne gå ut på tur med hunden? Hvis svaret er ja kan det være smart å velge en mindre hund som gjør dette litt enklere. Da unngår du å være redd for at hunden drar barnet etter seg hvis den, for eksempel, ser en annen hund på gata.

Hva er hundens personlighet?

Hva slags hundepersonlighet har hunden?

Hver hund har en unik personlighet. Derfor er det viktig at du er helt sikker på hva slags personlighet hunden har og hva slags type oppførsel forskjellige type raser kan ha.

Hunderasene nedenfor er kjent for deres barnevennlige karakter:

 • Mops
 • Tysk spitz
 • Cairn terrier
 • Malteser
 • Samojedhund
 • Beagle
 • Puddel
 • Cocker spaniel
 • Labradoodle
 • Engelsk bulldog
 • Boxer
 • Irsk setter
 • Newfoundlandshund
 • Berner sennenhund
 • Labrador retriever
 • Golden retriever

Hvis du vil velkomme en hund til familien finnes det definitivt mange alternativer du kan velge mellom! Men husk at alle hunder, uansett rase, trenger god oppdragelse og trening før de kan bli klarert med barn. Hva slags hund passer familien din best? Fortell oss!