Verdens letteste kjeks

Verdens letteste kjeks

Av Babysits, 2 min å lese

Del:

Prøv denne enkle vaniljekjeks oppskriften med barna for en gøy aktivitet med digge resultater! Gjør det morsomt med å prøve ut forskjellige kjeksformer eller å ha i rosiner eller sjokolade i deigen som en ekstra smakebit. Gjør selve dekorasjonstiden til en kreativ aktivitet for barna! La de utforske med glasur eller smeltet sjokolade som en tvist til en ellers tradisjonell oppskrift som alle elsker.

Porsjoner: 20 kjeks

Hva trenger du:

  • 1 egg
  • 100 g brunt sukker
  • 150 g usalta smør
  • 200 g mel
  • Teskje vaniljeekstrakt (valgfritt)
  • En klype salt

Slik gjør du:

  • Separer eggeplommen i en bolle
  • Kutt opp smøret i små biter (slik at det blir lettere å mikse)
  • Ha i alle ingrediensene i bollen og miks det sammen med hendene inntil kjeksdeigen har en smuldrende tekstur
  • Rull kjeksdeigen i en bolle og ha over klingfilm
  • Legg deigen i kjøleskapet for minst 30 minutter

Forvarm ovnen til 175°C

  • Spre litt mel på kjøkkenbenken og rull ut deigen til omtrent 3-4 mm tykkelse
  • Bruk en kjekskutter, kjeksformer eller et glass til å kutte ut kjeks fra deigen
  • Legg kjeksene over på en brett med bakepapir
  • Sett brettet i midten av ovnen og bak omtrent 15 - 20 minutter eller inntil de er gylne
  • Ta kjeksene ut av ovnen og la de hvile seg noen minutter
  • Dekorer etter fantasien og nyt!