Svindlere og Bedrag

Svindlere og Bedrag

Identitetstyveri skjer når en person tar ulovlig bruk av dine personlige opplysninger. Babysits spør deg aldri om dine personlige opplysninger. Skulle en ukjent bruker be om dine personlige opplysninger, vennligst rapporter dette til oss umiddelbart siden dette kan være et forsøk på svinel.

Hvordan kan du forhindre svindel som bruker?

  1. Gi ikke opplysninger om deg selv til brukere som du ikke kjenner godt nok eller stoler på. Vær forsiktig med personlige opplysninger slik som passopplysninger, e-postadresser, telefonnumre, CV'er, mm.
  2. Hvis du har blitt kontaktet av en organisasjon, bør du først finne mer ut om denne virksomheten. Hvis ikke du kan finne informasjon om virksomheten bør du være oppmerksom på eventuell svindel.
  3. Aldri overfør penger til noen du aldri har møtt, og aldri ta imot penger fra noen før barnevaktjobben er gjort. I dette tilfellet, er det nesten alltid et svindel.
  4. Vokt dere for nøkterne historier. Dette kan for eksempel være en historie om en avdød partner. Ofte kan svindlere bruke denne typen historier for å prøve og leke med følelsene dine og overtale deg til å overføre penger.
  5. Møt alltid før den første avtalen. Sørg for at introduksjonsmøtet er på et offentlig sted. Hvis du ikke stoler på situasjonen kan du enkelt forlate stedet.
  6. Vær forsiktig når en bruker ringer anonymt eller med et utenlandsk telefonnummer. De fleste brukere har et lokalt telefonnummer.
  7. Ikke overfør penger via ukjente betalingsapper. Svindlere bruker ofte forfalskede betalingsapper som fører til en falsk side for å finne ut ofrenes bankinformasjon.
  8. Aldri godta en jobb fra en person du aldri har møtt. Ekte familier vil ønske å møte deg først og intervjue deg personlig før de ansetter deg.
  9. Betal aldri for en bakgrunnssjekk og ikke bruk en bakgrunnssjekkstjeneste du ikke kjenner. Svindlere kan stå bak disse tjenestene selv og stjele pengene dine, eller i verste fall stjele den personlige informasjonen din.
  10. Stol på instinktene dine. Hvis noe virker for godt til å være sant, er det det. Hvis du fortsatt er i tvil om personens ektehet, ikke nøl med å kontakte oss. Vi ser gjerne på brukerens profil for deg og gir deg noen råd.

Tror du at du har blitt utsatt for svindel?

Hvis du tror du har blitt utsatt for svindel, bør du kontakte oss øyeblikkelig slik at vi kan blokkerer gjeldende persons profil for å forhindre fortsettelsen på svindelaktivitet.

Anmeld til politiet. Vi råder deg å alltid anmelde til politiet når du mistenker om å ha blitt utsatt for identitetstyveri.

Kundeservice