Gøyale dyr i papp som du kan lage med barn

Gøyale dyr i papp som du kan lage med barn

Av Babysits, 3 min å lese

Resirkulert papp er et morsomt og praktisk materiale som vi alle pleier å ha et lager av et eller annet sted i hjemmet. Så, istedenfor å kaste all pappen i papirsøppel – hvorfor ikke skape noe vakkert med den? Samle barna, hent malingen og bli kreativ!

Å lære barna om balansen til vårt delikate økosystem er viktig. Som en samtalestarter med barna har vi laget denne morsomme DIY-en med dyr i papp som du kan følge! Hvorfor ikke kombinere gøy med læring mens du og de små bygger ville dyr sammen?

Gjør det selv med papp for barnt

For å komme igang trenger du kun en saks, en blyant og litt papp. Når du vet hvilke dyr du har lyst til å lage, kan du starte med å tegne et enkelt omriss på pappen. Du trenger ikke å være for nøye siden du kan legge til detaljer senere med maling!

Idéen er å la formene forbli veldig enkle! Vi har laget dyreformer som veldig løst representerer hvert av de ville dyrene vi har valgt. Deretter klippet vi ut U-formede ben som enkelt kan festes til kroppen med to kutt i magepartiet på hvert dyr.

Papp kuttet ut som dyr

Og nå er det tid for maling! Vi brukte akrylmaling i farger som matchet dyrene sitt ekte utseende. Selvfølgelig må du gjerne lage en blå giraff eller lilla elefant hvis du føler for det! Når første lag med maling har tørket kan du bruke en pensel med tynn børste for å legge til detaljer som flekkene på giraffen.

Pappen har blitt malt

Når du er ferdig med å male pappdyrene og de har tørket kan du endelig putte delene sammen for å se det ferdige resultatet!

Håndverk med papp for barnt

Og ser man det! Du har nå skaffet det en flokk med ville dyr på null komma niks! Disse dyra ser veldig bra ut i en bokhylle ved siden av barnebøker, eller hengt i tråd fra taket eller over en vugge.

Dyr i papp DIY håndverkt

Likte du denne DIY-en? Sjekk ut våre andre DIY-aktiviteter for flere flotte idéer til aktiviteter å gjøre med barn!

Og glem ikke å dele dine kreasjoner med oss på Instagram! Tagg @babysits.no i bildet slik at vi kan se hvilke dyr du har laget med papp og maling!