4 høstinspirerte kunstprosjekter for barn

4 høstinspirerte kunstprosjekter for barn

Av Babysits, 5 min å lese

Heng med på trendene høst 2020 og skap hygge i hjemme ditt med litt høstdekor! Vi har samlet fire høstinspirerte barnekunstaktiviteter som er enkle å gjennomføre og tillater massevis av kreativitet. DIY-ene nedenfor er derfor perfekte for barn! Velg mellom håndverk som: fe, veggpynt, bilderammer or krans, eller lage alle sammen! Fortsett å lese, og se og lær hvordan du barna kan lage disse nydelige høst-DIY-ene!

Hvorfor kaller vi det høst?

Visste du at ordet høst på engelsk er annerledes på britisk engelsk enn på amerikansk? På britisk engelsk sier de “autumn” (med en stum "m"), mens de sier "fall" i USA. Britisk engelske "autumn" kommer fra det latinske ordet "autumnus", som betyr “the passing of the year” (året som går).

Imidlertid har ikke britene alltid sagt "autumn" for å beskrive høsten: lenge før verken britene eller amerikanerne kalte høsten for "autumn" eller "fall", kalte britene den tredje årstiden for "harvest" eller "gathering". Videre kommer order "harvest" fra det norrøne ordet “haust”, som betyr innhøsting eller sanking. Det er fra det norrøne “haust” ordet høst kommer også, fordi det er på denne tiden av året vi driver med inn-høst-ing og sanking av grønnsaker. På den andre siden, kommer order “fall” fra de gammelengelske ordene “fiaell” og “feallan”, som begge betyr “å falle fra en høyde”.

Dette “fall” er sannsynligvis inspirert av blader som faller fra trær. I løpet av 17-hundretallet forlot utrykket “fall” med britene som emigrerte til USA, På den tiden ble “fall” regnet som mye mer poetisk enn “autumn”. Personlig syns vi i Babysits at “autumn” høres mye mer poetisk ut enn “fall”!

Nå, med historietimen i boks er det på tide å bli kreative! Klikk på linkene nedenfor for å direkte til den oppskriften du vil lage eller scroll for hele pakken.

Fortryllende høstfe

Fe

Vår første kunstidé er denne nydelige høstfe! Pynt blyantene dine, heng de opp på rommet, eller bruk dem som dukker. Disse små, magiske skapningene er supersøte og enkle å lage! Alt du trenger er noen fargerike blader for å lage din egen samling av feer og sommerfugler (skulle ha hett høstfugler!)

Hva trenger du

 • Kvist eller plyant
 • Høstblader
 • Noe du kan bruke som øyne
 • Lim

Fremgangsmåte

 1. Utforsk naturen og finn noen vakre høstblader!
 2. Lim de fineste høstbladene du fant på en pinne eller blyant for å lage vingene.
 3. Bruk bladstilken til å lage små antenner, og lim disse på.
 4. Øyne er valgfritt: du kan også tegne eller male et ansikt for å gi dine små nye venner litt karakter!

Vakker veggpynt

veggpynt

Dette er den perfekte høstdekorasjonen for å skape hygge i barnet ditt sitt soverom. Heng på veggen over senga eller pulten for å gjøre rommet ekstra unikt. Du kan til og med lage en babymobil til dine aller minste!

Hva trenger du

 • 1 lang pinne (hvert fall 1 cm tykk)
 • Snor
 • Blader laget av papir

Fremgangsmåte

 1. Finn 1 lang pinne for veggpynt eller 2 litt kortere for en babymobil! Finn også noen blader i naturen som har former du liker.
 2. Lag papirblader ved å ta bladene du fant og tegn omriss på et stykke papir. Klipp deretter ut formen og fargelegg i akkurat de fargene du ønsker. Vi anbefaler vannmaling!
 3. Fest hvert høstblad til et stykke snor og knyt den andre enden av snoren til pinnen. Så enkelt er det!
 4. Hvis du lager en babymobil, følg akkurat de samme stegene, men fest først de to finnene slik at de former et kryss. Og volià!

Bilderamme av eikenøtt

bilderammer

Gi dine billige bilderammer en høst-makeover med eikenøtter eller andre nøtter du finner ute på tur! Dersom du ikke har noe bilderammer du vil endre på, kan du også enkelt lage en med litt papp og en saks. En unik bilderamme laget av eikenøtter er helt spesiell, og perfekt til å vise bilder av barna dine, en fin tegning, eller et familieportrett!

Hva trenger du

 • Bilderamme eller papp og saks
 • Eikenøtter
 • Lim

Fremgangsmåte

 1. Først, finn noen eikenøtter, kastanjenøtter, eller andre type nøtter!
 2. Finn en gammel bilderamme eller klipp ut en ramme av et stykke papp.
 3. Lim eikenøttene på rammen! Vanlig limstift går fint så lenge du er litt tålmodig med tørkingen av limet!
 4. Når limet har tørket er du ferdig! Den vanskelige delen kommer nå: velge hvilket bilde eller hvilken tegning som får æren av å bli innrammet i eikenøtter!

Høstkrans

Høstkrans

Det går aldri feil med den klassiske høstkransen! Heng denne kransen på døra som en dørkrans for å gi familien din en varm velkommen hjem. Dersom du fortsatt er på utkikk etter et halloweenkostyme, kan denne høstkransen enkelt bli en løvemanke.

Hva trenger du

 • Papp
 • Lim
 • Massevis av fargerike høstblader

Fremgangsmåte

 1. Start med å klippe ut en stor, rund sirket på et stykke (tykk) papp.
 2. Deretter tegn en mindre sirkel i midten av den store sirkelen og klipp ut. Pappstykket du sitter igjen med skal se ut som en smultring.
 3. På tide å gå ut og finne noen fargerike høstblader! Desto flere farger, desto bedre.
 4. Bruk smultringen du klippet ut i steg 2 som basen du limer høstbladene på. Du kommer til å ha laget en flott krans på null komma niks!

Hvilken høst-DIY endte du opp med å lage? Ta et bilde av alle dine høstdekorasjoner og del med oss på Instagram @babysits.no. Dersom du likte disse håndverksprosjektene, har vi massevis mer… gå til fellesressursene våre for å sjekke ut andre barnevennlige DIY-er!