Portrett av planter | Kunst og håndverk for barn

Portrett av planter | Kunst og håndverk for barn

Av Babysits, 3 min å lese

Bli kreativ med det unike kunst-og-håndverk-prosjektet “Portrett av planter” hvor vi bruker materialer fra planter og trær! Bruk blader og blomster for å lage morsomme frisyrer.

Kunst av blader | Frisyre steg for steg

Kunst og håndverk – DIY-prosjekter – med barn er noe av det fineste og flotteste som finnes. Så finn frem alle nødvendige redskap og gjør deg klar, for vi har en enda en morsom og miljøvennlig DIY på lager!

Har du alltid hatt lyst på en ny hårfrisyre? Gi deg selv en makeover med denne DIY-en og skap en vakker ny frisyre med blader og blomster. Ingenting er bedre en å lage noe ut av det man kan finne i naturen, og denne DIY er perfekt for en regnfull dag og kreative barn!

Dette trenger du

  • Hvitt eller farget papir
  • Fargeblyanter, tegnestift eller tusj(er)
  • Saks
  • Blader og blomster
  • Lim

1. Tegn deg selv og/eller vennene dine

Hvem har du lyst til å gi en ny hårfrisyre til først? Vil du gi en ny frisyre til vennene dine, eller er ny hårfrisyre til deg selv? Uansett hva du velger er det første steget å tegne et ansikt på et stykke papir. Først lager du en stor, rund sirkel, og deretter tegner du øyne, nese og og et vakkert smil! Legg merke til hvilken øyenfarge vennen din har, og om de har fregner, føflekker eller andre unike trekk. Når du har tegnet ansiktet kan du klippe ut ansiktet med en saks.

Tips: Bruk en bolle for å tegne sirkelen. Dette gjør det mye å gjøre sirkelen rundt og perfekt!

Husk: Forelder eller barnevakt burde holde et øye med barna dersom de bruker saksen selv. Å bruke saks kan være farlig for mindre barn.

barn tegne ansikt

2. Gjør noe gærent med håret!

Endelig er det tid for å sette sammen håret! Langt hår, kort hår, bustete hår, krøllete hår – du kan gjøre det så vilt og vakkert som du vil! Hend bladene og blomstene du har samlet og gi ansiktet du tegnet i første steg et splitter nytt hår.

kunst og håndverk med blader

Legg det utklipte fjeset på et nytt stykke papir, enten hvitt eller en annen farge for kontrast. Plasser bladene og blomstene rundt ansiktet til du er fornøyd med resultatet!

diy med blader for barn

3. Tid for tilbehør

Hva er vel en ny frisyre uten noe nice tilbehør! Pleier du å bruke hårstrikk, hårbøyle, lue eller øreringer? Legg til alle slike detaljer i planteportrettet ditt og sørg for at makeoveren blir en knallsuksess!

blad kunst for barn

Fornøyd med din nye look? Da er det på tide å lime fjes, blader og blomster til det nye papirstykket. Og voilà! Du har laget ditt aller første portrett av blader! Du kan lage så mange som du vil. Vi har laget tre for å gi deg inspirasjon:

diy_leaf_art


Elsker også du denne DIY-en? Da bør du sjekke ut våre andre morsomme DIY-er for barn! Lyst til å dele dine flotte DIY-er med oss? Vil vil gjerne se dem! Tagg oss @babysits.no på Instagram og Facebook.