Fire flotte utendørsaktiviteter for barn

Fire flotte utendørsaktiviteter for barn

Av Babysits, 4 min å lese

Er det fint vær ute? Hvorfor ikke la barna leke utendørs? Barn har en tendens til å kjede seg når de sitter hjemme hele dagen, og fint vær er en fantastisk mulighet til å ta med barna ut i frisk luft. Det store, åpne uteområde tillater barna å løpe rundt og engasjere seg i flere aktiviteter som gjør dem glad, holder dem friske og viktigst av alt, underholdt! En annen fordel med å ta med barna for å leke utendørs, er at det er en mulighet for dem å gi slipp på all innestengt energi. Utendørs kan barna holde seg opptatt i timesvis uten behov for leker, men det kan også være morsomt om du blir med dem på noen spill. Nedenfor har vi lagt til noen tips på morsomme aktiviteter som du kan gjøre med barna ute.

Fang ballen

Fang ballen er et ballspill for flere barn (dere bør være minst 3 spillere). Spillet spilles med en ball og en person som må fange ballen. Resterende spillere lager en sirkel rundt den som skal fange ballen. Spillet går ut på at ballen blir sendt rundt til hverandre og “fangeren” skal prøve å fange ballen mens den er i lufta. Hvis han/hun lykkes å fange den, blir den som kastet ballen den nye “fangeren” i midten.

For å gjøre spillet mer utfordrende kan man ha flere “fangere”, eller flere baller, men da trenger du også flere spillere.

Hva trenger du:

  • En ball

Hoppe paradis

Paradishopping er et morsomt utendørs spill som kan spilles i en oppkjørsel eller på et fortau. Du trenger fargerikt gatekritt slik du kan laget paradiset, som består av 10 nummererte ruter. Den siste ruten er som regel “hjemmebanen”. Når du har tegnet opp et paradis, kast en stein til rute nummer 1. Målet med spillet er å hoppe gjennom hele paradiset på en fot en rute av gangen. Spilleren må hoppe til enden av paradiset og på vei tilbake plukke opp steinen. Spilleren må kun hoppe innenfor rutene og hvis de hopper på linjen, glemmer å plukke opp steinen, eller mister balansen, er turen deres over. Hvis de lykkes, på neste runde skal de kaste steinen videre til rute nummer 2, hoppe paradiset og returnere steinen igjen. Og slik går det helt opp til rute nummer 10.

Målet med spillet er å være den første til å kaste og ta tilbake steinen fra hver eneste rute. Når du taper din tur, kan du starte ny runde der du slapp.

Barn kan også være kreative og tegne i forskjellige farger, former, eller ved å legge til bilder på rutene!

Hva trenger du:

  • Fargerikt gatekritt
  • En liten stein eller bønnepose

Hoppe tau

Du kan hoppe tau med flere spillere hvor to spillere svinger hver ende (i samme retning!) og tredje spiller hopper over det svingende tauet. Barn kan også hoppe selv. Hvis det er flere enn fire spillere, kan hver spiller bytte på hvem som skal hoppe. Hoppetau er et fantastisk fysisk aktivitet.

Hva trenger du:

  • Et hoppetau

Flaskefotball

Fotball med flasker krever minst tre spillere og en plen/bane å spille på. Hver spiller fyller opp en flaske uten kork med vann og plasserer den ned hvor som helst på banen. Spillere skal deretter samles i midten av banen og danne en sirkel rundt ballen - hver spiller burde være minst 10 skritt unna ballen. Når signalet er gitt for at spillet skal starte, skal spillere løpe for å få tak i ballen. Når en har kontroll på ballen skal spilleren prøve å slå ut en av andres spillerens flasker med den. Spillere som har sine flasker slått ned kan rette de opp kun når de har ballen. Målet med spillet er å beholde mest mulig vann i flasken din på slutten av spillet. Sett ti minutter på din telefon, spillet slutter når timeren går av. Da er det på tide å sjekke hvem som har mest vann i sin flaske.

Hva trenger du:

  • En flaske per person
  • Vann
  • En ball

I tillegg til disse forslagene, er det mange forskjellige aktiviteter for barn utendørs. Husk å beskytte barna mot sola om sommeren ved å smøre de med solkrem, ha på hatter/caps og holde dem hydrert!