Jobb som virtuell barnevakt | Hva betyr ekstern barnevakthjelp?

Jobb som virtuell barnevakt | Hva betyr ekstern barnevakthjelp?

Av Babysits, 5 min å lese

I løpet av 2020 har du sannsynligvis håndtert mange situasjoner hjemmefra via nettet. Enten det er jobbmøter, vinkvelder eller undervisningstimer er det sannsynlig at mange slike arrangementer har skjedd via Zoom eller andre former for videokommunikasjon. Hadde det ikke vært flott om noe liknende fantes for barnepass? Nå har nemlig Babysits begynt å tilby eksterne barnevakter og virtuelle barnepasstjenester!

Hva gjør en virtuell barnevakt og hvorfor er de nyttige?

Med ekstern barnevakthjelp mener vi barnepass som foregår eksternt over nettet via eksempelvis Skype eller Facetime. Eksterne eller virtuelle barnevakter hjelper å underholde, se etter og ta vare på barn over nettet. Dette kan være verdifult for foreldre av mange forskjellige grunner. Dersom foreldre jobber hjemme kan det være meget behagelig for arbeidende foreldre å ha noen til å se til barna i et annet rom med mor eller far for eksempel er i viktige møter.

Derfor kan eksternt barnepass være en hjelpsom bistand til foreldre som må jobbe hjemmefra med barn i huset. Når det er sagt kan ikke virtuelt barnepass erstatte alle arbeidsoppgavene en barnevakt som er fysisk tilstede kan ha ansvar for. Vi anbefaler derfor ikke at foreldre forlater huset og gjør ærender mens en barnevakt ser til barna over Zoom.

Ting å ta i betrakting med eksternt barnepass

Der er visse elementer man må ta hensyn til og være klar over når det kommer til eksternt barnepass. For det første, husk at virtuelle barnevakter ikke er det samme som barnevakter i egen person. Dette virker enkelt og greit, men for å være fullstendig tydelige: det er strenge begrensninger på hvilken type omsorg og hjelp en ekstern barnevakt kan tilby.

For eksempel, eksterne barnevakter kan ikke mate barn eller hjelpe til dersom det er en ulykke eller nødsituasjon. Derfor er det avgjørende at foreldre er fullstendig klare over dette og forblir hjemme i tilfelle en nødsituasjon eller annen uforutsett hendelse skulle skje som barnevakten ikke kan håndtere virtuelt.

For å unngå dette er det også viktig at barnet er i kontrollerte omgivelser. Hva dette innebærer varierer i forhold til alder. Yngre barn vil man helst ha i rom uten noen potensielle farlige objekter mens dette kan være mindre viktig å ta hensyn til desto eldre barna er.

Videre er det også viktig å understreke at virtuelt barnepass ikke er ment som et alternativ for babyer siden de generelt sett er mye mer sårbare og kan trenge mer umiddelbar omsorg enn det en barnevakt kan tilby eksternt.

Hva gjør en virtuell barnevakt?

Tatt i betraktning alle begrensningene nevnt over er det fortsatt mye hjelp en barnevakt kan tilby eksternt! De kan gjøre masse forskjellige ting for å hjelpe ta vare på barna, holde dem underholdt og hjelpe dem lære. Her er noen av våre favorittidéer:

Kunst og håndverk!

Det er massevis av DIY-er og håndverksprosjekter som kan bli satt opp slik at barnevakten og barnet kan gjøre det over et videomøte!

Avhengig av barnets alder kan dette inkludere mange forskjellige prosjekter – for eksempel tegning, maling eller origami! Foreldre kan også hjelpe til å forbereder deler av en DIY-oppskrift på forhånd for å gjøre det så enkelt som mulig for barnevakten og barnet å begynne prosjektet sammen. Sjekk ut vår DIY-side for inspirasjon!

Mange ferdige DIY-er kan bli til flotte leker å leke med sammen. Lag og mal noen dyr i papp og skap din egen (virtuelle) dyrehage!

Håndverk er en fantastisk måte å engasjere barn og deres kreativitet – til og med når det skjer via nettet. Videre er det mange andre leker og spill som kan introduseres for å underholde barn mens man sitter barnevakt eksternt.

Spille spill og leke leker

Det første du sikkert tenker på når vi sier spill over nettet er videospill. Men, det er også mange andre spill en barnevakt kan introdusere via videochat som ikke er videospill. Prøv ut noen av disse spillene:

  • Tre på rad
  • Pictionary
  • Stein, saks, papir
  • 20 spørsmål
  • Kims lek
  • Lær eller lag en dans!

Det er også massevis av andre spill og leker en barnevakt kan gjøre virtuelt med barn! Lage en fortelling om lekene eller spille scener fra en film – fantasien har ingen grenser!

Lese for barn

Hva er vel bedre enn en lydbok? Ha en barnevakt som kan lese til barnet eksternt! På denne måten kan barnevakter underholde barn og hjelpe dem ved å lese til dem.

Barn har en større milighet til å lære og ha det gøy siden de kan pause, stille spørsmål, lære nye ord. Videre kan barnevakten forklare ting til dem dersom de ikke helt skjønner hva som skjer i boka. Derfor der dette enda bedre enn bare en vanlig lydbok!

Undervisning

Et annet viktig aspekt med virtuelt barnepass er at barnevakter kan fungere som privatlærere til barna. Dette er en flott måte å ta vare på barna samtidig som man hjelper dem å lære nye ting! Enten det er lekser, språk eller noe helt annet – barnevakter og deres kunnskap kan komme svært godt til nytte!

I likhet med å lese til barn kan det å lære bort til barn ha store fordeler i barnas utdanning og intellektuelle nysgjerrighet!

Sjekk ut hvor mange barnevakter som tilbyr ekstern hjelp til barn og foreldre som trenger det her!