Hva er forskjellen på barnevakt og dagmamma?

Hva er forskjellen på barnevakt og dagmamma?

Av Babysits
3 min å lese

Ønsker du å passe barn, eller trenger du noen til å passe dine små, men du vet ikke helt hva forskjellen på barnevakt og dagmamma er? Ikke bekymre deg! Babysits forklarer deg alle forskjellene på barnevakt og dagmamma nedenfor.

Barnevakt

Barnevakt Oslo

En barnevakt er en person som passer barn hovedsakelig hjemme hos barna. Timeprisen barnevakt setter avhenger av mange forskjellige faktorer, blant annet mengde erfaring eller antall barn. Fra man er 13-15 år, har barn lov til å utføre såkalt lett arbeid her i Norge. Alle barnevakter som er under 18 år må få godkjenning fra forelder når de lager profil på Babysits. Minstealder her på plattformen er 14 år.

Fordeler:

Barnevakt er den idéale løsningen for avtaler du gjør i siste øyeblikk som forelder. Det er også det enkleste alternativet siden ingen formaliteter er nødvendige for å jobbe som barnevakt.

Ulemper

Å jobbe som barnevakt krever ingen diplom eller sertifikat. Barnevakters ekspertise avhenger kun av deres erfaring som barnevakt og hvordan de kommer overens med barna dine. Videre er barnevakter ofte studenter med full timeplan, noe som betyr at barnevakter ikke alltid er tilgjengelige på ønskede tidspunkt.

Finn en barnevakt eller registrer deg som barnevakt i dag!

Dagmamma

Dagmamma Oslo

En dagmamma er hjemmearbeider hvor arbeidet består av barnepass over lengre tid på regelmessig basis. Dagmammaer passer vanligvis flere barn gjennom uken, og jobber ofte fulltid som dagmamma. Det er ofte smart å lage en arbeidskontrakt for dagmamma siden dagmammaen sannsynligvis skal jobbe med deg og dine små over lengre tid.

Fordeler:

De som passer barn på regelmessig tidspunkt hver uke eller måned. Ansett en dagmamma dersom du er på utkikk etter en stabil løsning. Da behøver du ikke lenger stresse over å finne en passende barnevakt – dagmammaen vil ha reservert tid til deg!

Ulemper:

Som med barnevakter, kreves ikke diplom eller sertifikat for å passe barn som dagmamma. Dagmammaers ekspertise baserer seg på deres erfaring og hvor godt de passer i lag med barna dine. Når det er sagt har dagmammaer som regel noen papirer som viser til erfaringer og andre anbefalingsbrev. Pass på å sjekke om de har inkludert noen anbefalinger på Babysits-profilen sin!

Finn dagmamma


Vi håper denne artikkelen hjalp deg med å forstå forskjellen på barnevakt og dagmamma! For å starte ditt Babtsits-eventyr (som dagmamma eller barnevakt), registrer deg som barnevakt nå!