Hvordan få jobb som barnevakt

Hvordan få jobb som barnevakt

Av Babysits, 4 min å lese

Styrk profilen din på Babysits for å øke sjansene for å få jobb som barnevakt! På Babysits kan du lage en profil som inkluderer all nødvendig informasjon en familie ønsker å vite om deg når de er på utkikk etter en barnepasser. Derfor er det også viktig at det du skriver under “Motivasjon og erfaring” er utfyllende og godt skrevet.

Du kan raskt og enkelt lage en profil på Babysits som bruke helt gratis til finne familier som trenger en barnevakt. Når du lager profilen din, må du passe på at den ser bra ut og viser deg fra din beste side. Les videre for å få en idé om hva det innebærer.

Gjør det kort og konsis

Det hender ofte at foreldre legger godt merke til motivasjonsdelen av profilen din fordi det er der de lærer mest om deg som en potensiell barnevakt.

Dersom denne delen for lang vil foreldre kun lese de første linjene.

Derimot, dersom denne delen er for kort risikerer du å ikke gi nok informasjon om deg selv.

Det er derfor viktig å finne den riktige mengden informasjon som forteller hvem du er, hva du gjør og hva du tilbyr.

Vær tilbudet

Prøv å se på situasjonen fra perspektivet til en mor eller far. Ofte står det spesifike ting i annonsene familier legger ut. La oss si at en forelder ser etter en barnevakt som kan kjøre bil eller jobbe hver ukedag. Vedkommende ser da helt klart etter noen som kan jobbe hver dag og som har lappen. Dersom du fyller begge disse kravene er det viktig at dette kommer tydelig fram når du kontakter familien slik at de vet du er det de etterspør. Alltid selg deg selv inn.

Dette må du huske på

  • Først må du introdusere deg selv ved å spesifisere navnet ditt og hvem du er. Ser du etter jobb som barnevakt, dagmamma eller privatlærer?  
  • Spesifiser om du allerede har hatt erfaring med barn eller med barnepass. Og enda bedre – dersom du har mye erfaring fra barnepass kan du be om en referanse som du kan inkludere på profilen din for å booste kredibiliteten din.  
  • Spesifiser hva du kan tilby, enten det er språk, førerkort, bevis fra førstehjelpskurs, eller noe helt annet. Ikke utelukke noe unikt du kan tilby – plutselig kommer en familie over profilen din og ser at du tilbyr akkurat det de trenger.  
  • Tilgjengelighet. Det er alltid en bonus å være fleksibel. Ikke desto mindre bør du spesifisere alle forpliktelser du måtte ha som ikke kan endres på. Dette kan du skrive under “Tilgjengelighet”, ved å krysse av de tidene hver dag du kan jobbe.  

Dette bør du unngå

  • Prøv å unngå setninger som “jeg ser etter jobb så fort som mulig”. Selv om dette er en ærlig sak kan det også også ødelegge noe av kredibiliteten din. I stedet kan du skrive: “jeg har mye fritid som jeg kan bruke på barna dine og kan derfor enkelt møte behovet ditt”.  
  • Dersom du ikke har noe erfaring med barn, ikke si det direkte. Skriv heller om hva du liker med jobben og hvor mye du liker å passe på barn. Dersom du har yngre søsken som du har passet på tidligere kan du også nevne det.    
  • Ikke lyv fordi det vil aldri ende godt. Ikke si at du har lappen dersom du ikke har lappen. Dersom foreldrene finner det ut – og det kommer de til å gjøre – blir det ikke noe særlig hyggelig for noen av partene. Prøv alltid å være så ærlig som mulig.

Her er en infografikk som oppsummerer hva du bør og ikke bør skrive i annonsen din.

hvordan skrive en barnevaktprofil på babysits

Videre, dersom du er på utkikk etter jobb som barnepasser på Babysits kan du også øke sannsynligheten for å bli kontakted ved å samle alle merkene.


Her har du fått noen små tips og triks som kan hjelpe deg å bli mer synlig og attraktiv på Babysits-plattformen. Husk å være presis og konsis. Og viktigst av alt – vær deg selv!