Hvordan barnesikre hjemmet ditt

Hvordan barnesikre hjemmet ditt

Av Babysits, 4 min å lese

Å være foreldre betyr at du setter noen andre foran deg selv. Det å passe på at dine små er trygge er derfor sannsynligvis noe av det aller viktigste for deg som forelder. Følg våre 5 tips til å sikre hjemmet for barn og la deg selv bli en mester i barnesikkerhet i huset ditt.

En ny baby er på vei og du føler deg spent og stresset hele tiden. Noe av det viktigste du kan gjøre før storken kommer er relatert til ditt nye barns sikkerhet, og starter med å barnesikre hjemmet ditt.

Hvordan barnesikre hjemmet: 5 tips til barnesikkerhet alle foreldre bør vite

Når må hjemmet være sikret?

Når barnet endelig kommer vil verden rundt deg være en helt annen. De første månedene vil sannsynligvis gå utrolig fort (og flott) forbi, og før du vet ordet av det begynner babyen din å krabbe. Du burde være klar med én gang barnet ditt begynner å krabbe, for når de begynner å gå blir det vanskelig å holde kontrollen.

Er det dyrt og vanskelig?

Det som er så flott er at det koster deg ikke en formue å gjøre hjemmet sikkert for barn. Barnesikring kan være veldig rimelig og relativt enkelt å få til.

Sjekk ut disse 5 rimelige måtene å barnesikre huset ditt på:

Hvordan barnesikre hjemmet: 5 tips til barnesikkerhet alle foreldre bør vite

1. Installer sikkerhetslåser på vinduene

Det aller første du bør gjøre er å barnesikre vinduene dine. Dersom du ønsker å holde vinduene åpne uten å bekymre deg for at barn skal klatre opp og ut bør de alle ha et ekstra låsesystem som forhindre barn i å åpne vinduene mer enn på gløtt. I tillegg bør vinduene bli polstret med tape.

2. Barnesikre dørhåndtak

Du kan enkelt barnesikre dørhåndtakene i hjemmet ditt ved å bruke materialer du allerede har hjemme! Ta en plastboks med lokk og kutt et snitt i lokket før du plasserer lokk og deretter boks “oppå” dørhåndtaket. Fest bunn til lokk slik at dørhåndtaket er inne i boksen og du er ferdig!

Kilde: “25 home childproofing hacks keep kids safe”

3. Skaff deg kantbeskyttere

For å forhindre at barn slår seg på utstikkende vegghjørner og kantene på harde møbler bør du bruke støtsikkert materiale på skarpe kanter i hjemmet. Dette vil gi deg ro og stoppe bekymringene du måtte ha for at barnet ditt skulle slå seg mens de løper rundt hjemme.

4. Gjem farlige stoffer

Stoffer som medisin, vaskemiddel, alkohol, tobakk, planteproduker og lightere må bli plassert utenfor rekkevidde til barn: på toppen av et skap eller i en skuff med lås. Du burde være varsom på å gjemme vekk piller og små gjenstander som barn kan svelge.

5. Rydd vekk rotet og installer grinder

De rutene i huset som barn bruker daglig burde bli ryddet slik at alle hindringer er borte og barn ikke har noen problemer med å bevege seg rundt i hjemmet. Et alternativ er å installere barnegrinder der barn ikke skal bevege seg. Slik kan du forhindre barn i å skade seg selv mens de krabber eller går rundt i huset. Barnegrinder burde også alltid bli installert i topp og bunn av trapper, selv før babyer har lært å gå.

Listen over kan definitivt bli lengre, men her er hvert fall de 5 viktigste sikkerhetstipsene som alle foreldre bør vite.


Barnesikkerhet er en viktig del av det å ha barn. Hvis du har en barnevakt bør du passe på å forklare til han eller henne hvordan passe på at barn har det trygt og hvordan barnesikre huset. Det er viktig å være forsiktig og ha oversikt når man passer barn, og enda mer med babyer.

Har du funnet noen kreative måter å barnesikre hjemmet ditt på? Vi vil gjerne se hva du har kommet opp med! Tagg oss @babysits.no på Instagram!