Ta hundequizen nå!

Ta hundequizen nå!

Av Babysits, 8 min å lese

Hva slags hunderase passer familien og livsstilen din best? Å velge riktig familiehund kan være en utrolig vanskelig prosess siden det er så mange forskjellige faktorer som kommer til spill. Heldigvis for deg har vi laget en hunde quiz for å gjøre valget litt enklere for deg! Ta quizzen nå for å bedre forstå hva du må tenke på når du kjøper hund.

Ta hundequizen vår nå, oppdag hvilken hunderaser som passer inn i familien eller situasjonen din best, og få en bedre oversikt over tingene du bør tenke på når skaffer deg hund.

Hvor mye plass har du, og hva slags type hus bor du i?

(hvilket av de følgende alternativene beskriver din bosituasjon best?)

type hus

A - Det kan bli litt trangt å adoptere en stor hund som trenger mye plass til å bruke all energien sin dersom du bor i en leilighet. I dette tilfellet kan det være bedre å vurdere mindre hunderaser, men avhengig av størrelsen på leiligheten og disposisjonen til hunden er det absolutt mulig å adoptere større hunder også!

B - Mellomstore hunder kan passe perfekt i din situasjon! Her har de nok plass til å løpe og leke. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke kan adoptere en mindre eller større hund også!

C - Wow! Et slott, virkelig?! Hvorfor ikke sjekke ut store hunderaser, som har god plass til å boltre seg på og streife omkring. Kanskje bikkja til og med kan hjelpe deg med å beskytte slottet ditt.

Husk på at det å ha hjem i forskjellige størrelser ikke diskvalifiserer deg fra å adoptere hunderaser av spesiell størrelse. Samtidig er det viktig å ta stilling til størrelsen på hunden og hvor mye plass hunden din kommer til trenge når du velger hunderase.

Hva tenker du om hundehår?

hårtype

A - Hvis du ikke har noe imot hundehår, har du mange alternativer! Men hvis du ikke foretrekker langhårede hunder, kan det være enklere å adoptere en med kortere hår. Kort pels krever generelt mindre arbeid når det gjelder pleie (de må børstes eller klippes sjeldnere), og det kan også føre til mindre tid på å støvsuge hundehår rundt i huset, eller fjerne det fra klesplagg.

B - Åhhh hundehår! Heldigvis er det ganske mange raser som er hypoallergeniske! Det betyr at de feller mindre hår, og har mindre effekt på eiere som er allergiske mot hunder. Dette gjør dem ideelle i tilfelle at du eller noen i familien din er allergiske mot hunder og hundehår, eller rett og slett at du ikke er en stor fan av å plukke opp hundehår hele tiden.

C - SÅ MYK OG GLATT! Hvis du elsker elsker elsker hunder med langt hår er det ganske åpenbart at det første stedet du bør begynne å lete er blant langhårede hunder! Heldigvis er det mange forskjellige hunderaser med langhåret pels, i alle forskjellige størrelser, og det er til og med noen familiehunder som også er allergivennlige og ikke feller mye hundeples.

Hva slags energinivå har du?

Energinivå

A - Hvis du ikke ønsker å være ekstra aktiv for å holde tritt med hunden din, er det kanskje best å vurdere å adoptere en hunderase som ikke krever så mye trening. Dette er også noe å vurdere med tanke på om hunden har et utendørsområde til å løpe og spille når du ikke har tid til å gå dem, eller om hunden for det meste er begrenset i mindre rom (i så fall må du budsjettere mer tid til å være aktiv med hunden.)

B - Leter du etter en tusle- eller joggekompis, men ikke i humør til å løpe en maraton og følge etter hunden din hvor en den måtte løpe? En hunderase med middels energinivå er sannsynligvis da det mest passende alternativet i ditt tilfelle. Slike hunder trenger litt ekstra aktivitet, en tur til parken noen ganger i uken for å leke og av og til krever de litt lengre turer, kanskje i skogen eller, i allefall, litt utenfor bysentrum.

C- Dersom dette er deg bør du se etter raser som for eksempel arbeidshunder, hunder som opprinnelig ble avlet med formål om å jakte, bære ting eller gjøre annet tyngre arbeid. Disse rasene er generelt sett mer egnet til å bli med deg på løpetur og trenge kanskje til og med ekstra aktivitet for å tilfredsstille energinivået deres.


Og? Hva fikk du til slutt?

Lær her om noen av våre favoritthunderaser basert på svarene dine!

små hunder

Mops - AAA

Mopsen liker det når han kan gå hvor som helst med eieren sin. Hunden er derfor glad blant mennesker og veldig barnevennlig. Hvis besøkende kommer, blir de muntert mottatt av mopsen.

Spitzhunder - AAB

Selv om spitzhunden opprinnelig var en vakthund, er den virkelig en følgesvenn. Hunden foretrekker å kose med familien og eieren sin hele dagen. Spitzhunder er også usedvanlig flinke med andre hunder. Hunden er veldig søt, lojal og livlig og elsker derfor å leke ute med barna. Eksempler på vanlige spitzhunder er pomeranian og samojed.

Cairn Terrier - AAB

Cairn Terrier har sterk tilhørighet blant barna. Hunden er en fantastisk fin familiehund og er alltid klar for lek og moro. Denne hunden er en følgesvenn for alle som gir den tid, oppmerksomhet og massevis av kjærlighet.

søte hunder

Malteser - AAC, ABA, ABB, ABC

Disse små bøllefrøene er fulle av energi og er også veldig føyelige og intelligente. I tillegg er malteseren allergivennlig. Malteseren er veldig søt med barn og andre hunder. På grunn av all denne energien liker malteserne kanskje ikke alltid å sitte stille, men likevel koser den seg alltid i en rolig stund med eieren sin.

Beagle - BAC

Dersom du liker en munter, smidig og smart hund, så har du kommet til rett sted med beaglen. Fordi de er så blide, kan disse hundene komme godt overens med barn og andre hunder. Beagle er en hund som passer perfekt som følgesvenn.

Samoyed - BCA / BCB / BCC

Samojeden er en vennlig hund for mennesker og dyr. De elsker barn og å tilbringe tid med familien. Samojeder er ikke nødvendigvis en hunderase med mye energi, men de elsker å løpe et par ganger i uken, slik at de kan bli kvitt energien sin. En flott familiehund!

hunder

Engelsk cocker spaniel - BAC

Denne hunden passer perfekt som familiehund. Hunden er veldig forsiktig og kjærlig og liker å være sammen med eieren. Fordi den engelske Cocker Spaniel er en ekte jakthund, vil du oppdage at hunden også er full av energi og kan være veldig sprudlende.

Labradoodle - BAB, BBA, BBB, BBC, CBA, CBB, CBC

Labradoodlen er allergivennlig. I tillegg er labradoodler også veldig godt egnet som familiehunder og assistansehunder. Hundene brukes også ofte som terapihund for barn med spesielle behov, for eksempel barn som autisme. En utrolig vennlig, lojal og kjærlig familiehund.

Puddel - BAB, BBA, BBB, BBC, BCA, BCB, BCC

Pudelen er en vakker hund som er ekstremt intelligent, veldig sosial og allergivennlig. På grunn av dette elsker pudler som regel mennesker og dyr, og å være en del av familien. Pudler trenger alltid utfordringer for ikke å kjede seg. Dette er grunnen til at de ofte blir som førerhunder eller jobber sammen med mennesker med spesielle behov, for eksempel autistiske barn. En nydelig familiehund!

hårete hunder

Boxer - CAC

Boxeren er en energisk og veldig lojal hund som er snill mot barn. På grunn av hundens holdning kan hunden noen ganger virke noe dominerende, men faktisk kan denne hunden komme godt overens med andre hunder. Også er den utrolig nydelig!

Irsk setter- CAA

Hvis du leter etter en vennlig og lykkelig hund som elsker dyr, har du kommet til rett sted med den irske setteren. I tillegg er denne vakre hunden også forsiktig og utrolig intelligent!

Engelsk bulldog - BAA

Den engelske bulldogen er veldig sterk og muskuløs. Men ikke bli skremt av hundens utseende eller figur! Når hundene er godt sosialisert, er de ekstremt søte hunder både mot barn og andre hunder. Den engelske bulldogen elsker å bruke opp all sin ekstra energi på lek og moro.

Familiehunder

Labrador og golden retriever - CAB

Disse hundene er svært godt egnet for en barnefamilie. De er veldig søte hunder for barn og også i møte med hunder. I tillegg er disse retrieverne også ekte selskapshunder. De elsker å leke og har mye energi. Hundene egner seg som jakthund, følgesvenn og til og med som førerhund. Og, sist men ikke minst, som familiehund!

Newfoundlandshund - CCA, CCB

Newfoundlandshunden er en ekte familiehund som er veldig kjærlig, imøtekommende og myk i karakter. Du må imidlertid oppdra denne hunden godt hvis den fremdeles er en valp. Hundene kommer godt overens med andre hunder og barn. Men akkurat som med boxeren, kan newfoundlandshunden virke noe dominerende, så den klikker ikke alltid like godt med andre hunder.

Berner sennenhund - CCC

Berner sennenhund er veldig kjærlig og lojal. Denne lojaliteten og hengivenheten vises ikke bare for eieren, men også for barn. Imidlertidig må du passe på dersom det er andre hunder i nærheten, for berner sennenhunder kan noen ganger være veldig dominerende. Forsikre deg også om at hunden får nok trening ute, slik at han ikke er for rastløs innendørs.