Tingene du må spørre foreldrene om før første barnevaktjobb

Tingene du må spørre foreldrene om før første barnevaktjobb

Av Babysits
3 min å lese

Hva bør du spørre foreldrene du sitter barnevakt for før de etterlater deg alene med barna deres? Vi har laget en praktisk oversikt over tingene du må ha peiling på når du sitter barnevakt for første gang!

Det er mange ting du må gjøre for å forberede deg til første barnevaktjobb, fra å lage en flott barnevaktprofil og kontakte foreldre, til å gjøre et bra førsteinntrykk på intervjuet. Et viktig siste steg i denne prosessen er å stille foreldrene de riktige spørsmålene. Dette kan du gjøre enten under intervjuet eller rett før foreldrene drar.

Det å stille de riktige spørsmålene øker sjansene dine for å ha en suksessrik første dag som barnevakt, hjelper deg med å gjøre livet enklere, og minker sannsynligheten for at du gjør dumme feil på grunn av dårlig kommunikasjon med foreldre.

Så, hva bør du spørre foreldrene om før barnevakten?

Hva bør du spørre foreldrene om før barnevakten?

Det er massevis av spørsmål du kan spørre foreldrene eller vergene til et barn om før første barnevaktavtale. Generelt sett avhenger spørsmålene du stiller av hvor mye informasjon du allerede har mottatt i tidligere dialoger med foresatte. Uansett hvor mye du allerede vet anbefaler vi at du tar stilling til spørsmålene nedenfor:

Biografisk informasjon

  • Hva er navn og alder på barna?
  • Hvordan er barna? Hva er deres personlighetstrekk?
  • Hva liker barna? Favorittleker, favorittaktiviteter, favorittfilmer?
  • Hvordan ser en typisk dag ut for dem? Hva slags rutiner liker barna å følge?

Praktisk informasjon

  • Når trengs du på jobb? Daglig, ukentlig, månedlig, spesifikke tider på døgnet?
  • Når kan du forvente at foreldrene kommer hjem om kvelden?
  • Hvor kan nødvendigheter bli funnet i huset? Hvor i huset kan eller kan du ikke gå?
  • Husregler: hva har du lov/ikke lov til å gjøre? Hva har barna lov/ikke lov til å gjøre?
  • I nødtilfelle: hvem (og hvordan) å kontakte i nødtilfeller? Hvor finner du førstehjelpsskrin, allergimedisiner eller andre medisiner, branslukkingsapparater?
  • Hva forventes det av deg i jobben? i.e. Er det ekstra ansvar eller oppgaver foreldrene kan forvente at du skal gjøre? For eksempel lage mat, ta vare på kjæledyr, vaske?

Spørsmålene kan også variere avhengig av barnets alder. For eksempel, dersom barnet er veldig ungt kan det hende du bør gå mer inn i detalj når det gjelder daglige rutiner, hvor du kan finne babyutstyr, tips på å få dem til å slutte å gråte, osv.

For å gjøre det enklere for deg har vi laget en huskeliste for barnevakten her!

Barnevakt huskeliste


Lurer du på hvor god barnevakt du er? Ta barnevakttesten nå og finn ut om barnevaktyrket er noe for deg!