Hvordan sitte barnevakt for første gang

Hvordan sitte barnevakt for første gang

Av Babysits
5 min å lese

Skal du sitte barnevakt for første gang? Er du nervøs for hvordan det kommer til å gå? Vel, ikke vær redd! Sjekk våre råd om hvordan være så forberedt som mulig før din første barnevakt.

Reflekter over fortiden

Husker du da du selv var et barn og hadde barnevakt? Hva var det barnevakten gjorde bra? Hva gjorde han eller hun ikke så bra? Var barnevakten din tilgjengelig? Tålmodig? Omsorgsfull? Lær fra dine opplevelser fra fortiden og bli den barnevakten du selv ønsket du hadde da du var liten. Reflekter over hvilke kvaliteter som passer best med en barnevakt. Og husk at passende kvaliteter varierer avhengig av alder på barna du sitter barnevakt for.

Vær organisert og lag en plan

For å vedlikeholde profesjonalisme og senke risikoen for å skuffe familien burde du opprettholde og oppdatere timeplanen din. Når du lager avtaler med foreldrene må du sørge for å spørre om hvor lenge det er planlagt at du skal sitte barnevakt. Alltid forsikre deg om at du ikke godtar avtaler du vet du ikke kan holde. Planlegg avtaler gjennom Babysits så sender vi deg en påminnelse før hver jobb slik at du enkelt kan holde deg organisert.

Kle deg praktisk

Dersom du er komfortabel kommer du til å være mer avslappet og selvsikker. Når du velger hva du skal ha på deg må du huske på at det kan hende du kommer til å løpe rundt, sitte på bakken eller mate en baby som er skitten. Forvent at klærne dine kommer til å bli skitne og skrukkete, så ikke ta på deg de hvite buksene.

I stedet, ty til jeans, en t-skjorte og et par joggesko. Sørg for at klærne dine er rene og presentable og ikke har på noe trykk og lignende som kan anses upassende for barn.

Følg regler og instrukser

Som barnevakt for første gang vil du oppdage at forskjellige familier har forskjellige regler, forventninger og instrukser. Når du lager avtaler med foreldrene, sørg for å spørre om husregler og spesielle instrukser som foreldre kan ha. Det er bedre å spørre for mange spørsmål enn for få, for det er viktig at du er klar over hva som er akseptert og hva som ikke er det. For eksempel, finn ut hva du bør gjøre hvis telefonen ringer eller noen kommer på døra.

Dersom du sitter barnevakt for en baby må du sørge for å spørre foreldrene om å gi deg spesifikke instrukser for pleie og omsorg. For eksempel bør du vite hvor alle babypleieproduktene befinner seg, slik som bleier og smokk. Du burde også avtale bruk av familiens husholdningsprodukter. Når du sitter barnevakt hjemme hos familien må du ikke anta at du kan ta deg til rette hos dem og deres husholdningsutstyr (kjøleskap, TV, telefon osv.). Alltid avklar med foreldrene på forhånd hva du kan bruke for å forsikre deg om en positiv og problemfri opplevelse.

Planlegg nødprosedyrer

Nødsituasjoner skjer som regel veldig sjeldent men det er fortsatt svært viktig å være forberedt i tilfelle noe uforutsett og dramatisk skulle skje. Diskuter med foreldre hva du burde gjøre derosm visse situasjoner skulle forekomme. Sørg for å vite nødnummer, kontaktnummer til foreldrene og all informasjon du burde ha for å assistere en nødsituasjon. Sørg for å vite om eventuelle allergier eller sykdommer som barn kan ha. Hvis du forventes å gi medisiner til et barn, er det svært viktig at du skriver ned akkurat det er du skal gi. Alltid vær forberedt og forvent det uventede.

Spis sunt og drikk vann

Å spise sunt og holde deg hydrert gjør at du føler deg positiv og energisk. Spis et næringsrikt måltid før du har barnevaktavtalen for å hjelpe deg å opprettholde optimal helse og bedre energinivået. Å hoppe over måltider eller velge usunne kostalternativer kan gjøre at du raskt føler deg sliten og kræsjer. Husk at foreldrene betaler deg for å passe barna sine, de betaler deg ikke for at du skal ta deg en lur på sofaen. Å ha overskudd gjør også at du fokuserer bedre og har mer energi til å løpe rundt med barna. Barn (og foreldre) vil takke deg for det! I tillegg, sørg for å ikke bli dehydrert før eller i løpet av barnevakten siden dette kan gi deg hodepine, gjøre deg trøtt og generelt gjøre deg sliten.

Pakk forsyninger

Når du forbereder deg til en barnevaktavtale er det smart å pakke med forsyninger som du tror du vil trenge. For eksempel, en sunn snack til deg selv, kunstartikler til barna eller kanskje en bok du kan lese når barna har lagt seg. Det er bedre å være over-forberedt enn under-forberedt.

Hold hodet kaldt

Følg rådene nevnt her og hold hodet kaldt! Barn reagerer bedre hvis du holder deg rolig og samlet i tillegg til at det fører til mindre stress og et styrket forhold med barna. Dersom du holder deg fattet og leverer slik foreldrene forventer, er sannsynligheten stor for at du blir ansatt igjen.